Vanmiddag zijn de Tafel van Vijf, Harriet Stroet en Oda Spelbos te gast in het radioprogramma Theatermakers op Amsterdam FM.

Herman van Baar en Pieter Verelst van muziektheatergezelschap Tafel van Vijf komen vertellen over hun jeugdrockopera De Witt of Oranje die deze week in Amsterdam te zien is. Ze spelen de voorstelling over het rampjaar 1672 samen met de band Susies Haarlok en koppelen aan elke opvoering een museumrondleiding.

Actrice Harriet Stroet komt langs vanwege de voorstelling De Wand, die ze na groot succes op Oerol zaterdag nog een keer in Amsterdam speelt. In de monoloog, geïnspireerd door de roman Die Wand (1963) van de Oostenrijkse schrijfster Marlen Haushofer, bevindt een vrouw zich plots in een eenzame afgesloten wereld achter een onzichtbare wand. Oda Spelbos vertelt meer over de herneming van Troje Trilogie door Toneelschuur Producties.

Loek Zonneveld leest zijn recensie van de week. De presentatie is in handen van Anne de Loos.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143).

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf te beluisteren op amsterdamfm.nl (playlist Kunst en cultuur). En Theatermakers is sinds kort ook te beluisteren als podcast, te vinden via iTunes of uw podcastapp.Rsdio

Foto De Wand: Sanne Peper