RASA in Utrecht is uitgeroepen tot meest gastvrije theater voor acteurs en dansers in Nederland en wint daarmee de Roel Oostra Prijs. Tamara de Bruijn en Maarten Rovers namen de Roel Oostra Prijs in ontvangst op de Dag van de Programmering tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam.  

De Roel Oostra Prijs wordt sinds 2014 uitgereikt aan het theater dat het afgelopen seizoen door acteurs en dansers, verenigd in vakbond FNV-KIEM (vakbond voor de creatieve industrie), werd verkozen als het voor hen meest gastvrije theater. De prijs is vernoemd naar Roel Oostra, directeur van Schouwburg de Lawei in Drachten vanaf 1962, een legende in de omgang met de artiesten die bij hem optraden.

Op De Dag van de Programmering ontmoeten theaterprogrammeurs, marketeers en theaterdirecties uit Nederland en Vlaanderen elkaar. Het programma opende zoals gebruikelijk met de programmeursspeech, dit jaar door Steven Peters, hoofd programmering en projecten van Stadsschouwburg Utrecht. Ook benadrukte Wouter Hillaert van Rekto:Verso het belang van het Vlaams theater in Nederlands tijdens zijn keynote-speech.

Foto: Tamara de Bruijn en Maarten Rovers nemen de Roel Oostra Prijs in ontvangst