De Kring van Nederlandse Theatercritici (KNT) heeft de Prijs van de Kritiek 2012 toegekend aan het project mightysociety van Eric de Vroedt. Mightysociety is een reeks van tien voorstellingen waarvan de laatste in première gaat op 4 november in Theater Frascati. Volgens het juryrapport heeft ‘mightysociety in acht jaar consequent de razende actualiteit weten te verbinden en te verdiepen met klassieke theatervormen en -verhalen.’  De Prijs van de Kritiek 2012 wordt later dit jaar overhandigd en bestaat uit een bronzen sculptuur van Michiel Jansen.

Vanaf 22 november wordt de laatste voorstelling uit de reeks van mightysociety gecombineerd met de aansluitende mightyfinalremix. Daarin komen alle delen nog één keer langs in een volstrekt nieuwe mix. Met elke avond een mystery guest uit de roemrijke mighty-geschiedenis.

De KNT is een beroepsorganisatie van theatercritici met als expertise theater, dans, opera en muziek. De leden stemmen elk jaar op een instelling of persoon die een bijdrage heeft geleverd aan de podiumkunsten in Nederland die niet onopgemerkt mag blijven. De prijs bestaat sinds 1967.