ICKamsterdam wordt vanaf medio 2017 het huisgezelschap van theater De Meervaart in Amsterdam. Andreas Fleischmann, directeur van De Meervaart, is vanaf heden zakelijk intendant van ICKamsterdam en zal dit huisvestingstraject leiden. 

Met de nieuwe samenwerking streven Emio Greco en Pieter C. Scholten, die de directie van ICKamsterdam vormen, en Fleischmann naar een stevigere worteling van dans in de stad. De instellingen zullen voorzieningen en netwerken delen en hopen zo de slagkracht en de efficiency te vergroten, de profilering te versterken en nieuwe mogelijkheden voor zowel de danssector als haar publiek te creëren, aldus het persbericht.

Dit seizoen zijn de ICK-voorstellingen Macbeth, The Dog Days are Over van Jan Martens en Extremalism in De Meervaart te zien. In juni 2016 speelt Swan Lake, de productie die Jakop Ahlbom bij ICKamsterdam maakt, twee weken lang in het theater.

Tot 2017 werkt ICKamsterdam samen met Jakop Ahlbom, Nicole Beutler en Robyn Orlin als Associate Artists. Florentina Holzinger en Arno Schuitemaker werken er dit seizoen als Artist-in-Residence. Het gezelschap werkt nauw samen met het Ballet National de Marseille, waar Greco en Scholten ook de artistieke directie vormen.

Foto: Andreas Fleischmann