Uit een totaal van 318 aanvragen heeft de Europese Commissie voor Cultuur aan het International Choreographic Arts Centre (ICK) in Amsterdam de maximale subsidie van 350.000 euro toegekend voor twee meerjarige Europese samenwerkingsprojecten. Met de steun van de EU kan ICK, dat onder artistieke leiding staat van Emio Greco en Pieter C. Scholten, voor een deel zijn internationale ambities op het gebied van talentontwikkeling, educatie en onderzoek realiseren. ICK, dat opteert voor de functie van internationaal opererend stadsgezelschap in Amsterdam in de Kunstenplanperiode 2013-2016, ziet de toekenning als een belangrijke steun in de rug in afwachting van de subsidie beschikking van de Gemeente Amsterdam en het Fonds Podiumkunsten. 

De subsidie wordt toegekend voor twee projecten op het gebied van educatie, talentontwikkeling en onderzoek. SPAZIO is een educatief programma voor jonge dansmakers, gericht op het interdisciplinaire karakter van de dansdiscipline. Het ontbreekt in Europa aan kwalitatieve en gespecialiseerde opleidingen voor (hedendaagse) dansmakers. ICK speelt hier op in en beoogt voor jonge dansmakers de noodzakelijke brug te slaan tussen hun dansopleiding en het professionele werkveld. LABO 21 is een onderzoeksplatform waarin vier Europese makers via transdisciplinair onderzoek naar artistieke methodieken de Europese podiumkunstensector verrijken. Het project richt zich op het archiveren van hedendaagse artistieke methodieken en op het ontwikkelen van nieuwe vormen om artistieke kennis door te geven aan toekomstige generaties. 

Behalve ICK ontvangen nog 29  Nederlandse organisaties een kortlopende subsidie (maximaal 24 maanden), waarvan in elf gevallen Nederlandse organisaties hoofdaanvrager zijn die gezamenlijk twee miljoen euro ontvangen. Daaronder bevinden zich de Nederlandse Dansdagen, BAK (basis voor actuele kunst) en If I Can’t Dance I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution. (29-02-2012)