Het Holland Festival en Tg Stan staan centraal in het radioprogramma Theatermakers van 28 mei. Annemieke Keurentjes, Johan Idema en Jolente de Keersmaeker gaan in gesprek met presentator Constant Meijers.

Theater- en dansprogrammeur Annemieke Keurentjes vertelt over het Holland Festival, dat op 30 mei van start gaat in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tot en met zondag 28 juni presenteert het festival een internationaal programma vol toneel, opera, muziektheater, dans, installaties en feesten.

Ook te gast is Johan Idema, die de app Wolfgang ontwikkelde, een smartphone-applicatie waarmee concertbezoekers tijdens een uitvoering live toelichting op het concert krijgen via hun eigen smartphone. De app wordt 30 mei voor het eerst ingezet tijdens het concert van Amsterdam Sinfonietta in Muziekgebouw aan ’t IJ en daarna op 20 juni tijdens het 12 Hour PROM-concert op het Holland Festival.

Jolente de Keersmaeker van het Vlaamse toneelgezelschap Stan vertelt over De kersentuinTsjechovs klassieker die momenteel in Nederland te zien is.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143) en live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3.

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf tevens te beluisteren op amsterdamfm.nl.