Nina Hiddema vertrekt per 1 april 2024 als directeur bij de Nederlandse Reisopera. Hiddema volgde Nicolas Mansfield op in november 2022 na een jaar lang als interim directeur te hebben gewerkt.

Na een grote verhuizing en het aankomende nieuwe kunstenplan, breekt er een nieuwe fase aan voor de Nederlandse Reisopera. De raad van toezicht en Hiddema hebben samen geconcludeerd dat dat een natuurlijk en logisch punt is om te stoppen.

Volgens voorzitter van de raad van toezicht, Peter van Laarhoven, heeft Hiddema de Nederlandse Reisopera de afgelopen jaren op vele vlakken aanzienlijk geprofessionaliseerd. ‘Ze laat een gezonde, robuuste en toekomstbestendige organisatie achter.’

Hiddema werd in november 2021 (interim)directeur bij de Reisopera, daarvoor zetelde ze jaren in de raad van toezicht. Met veel voldoening kijkt ze terug. ‘Samen met het team hebben we veel bereikt.’ ‘Met veel vertrouwen’ draagt ze straks de organisatie over.

De raad van toezicht is al gestart met een opvolgingsprocedure. Uitvoerend producent Rudy van Wijk zal de bestuurlijke taken waarnemen totdat deze procedure later dit jaar is afgerond. Hiddema kijkt er naar uit ‘om in de toekomst als bezoeker te kunnen blijven genieten van de innovatieve en hoogwaardige producties van de Nederlandse Reisopera’.

Foto: Annina Romita