De Nationale Reisopera gaat per 17 februari verder als de Nederlandse Reisopera en heeft in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam een nieuwe partner gevonden. Het operagezelschap uit Enschede heeft vanaf heden behalve in het Wilmink Theater in de eigen stad ook een vaste speelplek in het Amsterdamse theater.

Dat maakte directeur Nicolas Mansfield op 17 februari bekend tijdens een persconferentie over de programmering van seizoen ’14/’15 in Amsterdam. Volgens Mansfield sluit de ambitie van Carré om kwaliteitsopera te brengen geheel aan bij zijn wens om een breder publiek in de hoofdstad te verwerven.

Alle producties van de Nederlandse Reisopera zullen in Carré te zien zijn: Sweeney todd van Sondheim en De parelvissers van Bizet worden twee keer in Amsterdam gespeeld en Orphée et Euridice van Gluck een keer.

Mansfield: ‘Wij zijn Carré zeer erkentelijk dat ze deze nieuwe stap voorwaarts met ons willen nemen en verheugen ons er zeer op onze intrede te doen. Dit sluit ook aan bij onze overtuiging dat we veerkracht moeten tonen door ambitie en niet door conservatisme.’

De Nationale Reisopera wisselde op dezelfde dag ook van naam en heet voortaan de Nederlandse Reisopera. De Nederlandse Opera heet vanaf nu De Nationale Opera, en maakt dankzij een fusie met Het Nationale Ballet deel uit van de Nationale Opera & Ballet.