Denise de Boer wordt per 1 oktober zakelijk directeur van Internationaal Theater Amsterdam (ITA). De Boer, momenteel nog kwartiermaker bij Kunstmuseum Flevoland, zal samen met algemeen directeur Clayde Menso en artistiek directeur Eline Arbo deel uitmaken van ITA’s driekoppige directie. De Boer volgt Margreet Wieringa op, die afgelopen maart vertrok.

Denise de Boer (1984) is sinds 2020 kwartiermaker voor een nieuw kunstmuseum in Almere. In opdracht van de drie overheden (het Rijk, de provincie Flevoland en de gemeente Almere) onderzocht zij de mogelijkheden voor een nieuwe museale voorziening voor grootschalige hedendaagse kunst en landschapskunst in Flevoland. Daarvoor was De Boer bijna vijf jaar zakelijk adjunct-directeur bij het Frans Hals Museum. Ze studeerde bedrijfseconomie (MSc in Finance) en museumstudies (MA).

Leontine van der Goes, voorzitter Raad van Toezicht van ITA, waardeert De Boers ruime ervaring als bestuurder in de culturele sector en expertise op het gebied van financiën en veranderprocessen. ‘Zij houdt ervan om anderen te inspireren en weet zaken op een prettige manier voor elkaar te krijgen. Het zijn deze visie en leiderschapsstijl die een perfect match zijn voor ITA.’

Denise de Boer noemt ITA in een persbericht ‘een unieke instelling met een prachtige schouwburg in het hart van Amsterdam en een wereldberoemd ensemble’. ‘Bij ITA ervaar je de schoonheid van de podiumkunsten en word je geconfronteerd met actuele en urgente thema’s, die aanzetten tot nadenken en een gesprek. ITA is ook dé plek voor ontmoetingen, talentontwikkeling en educatie.’ Als zakelijk leider wil ze zich ’ten volle inzetten om de financiële en organisatorische condities te creëren die nodig zijn voor een blijvend succesvol en toekomstbestendig ITA’.

Foto: Erwin Budding