Marcel ‘t Sas is per 1 februari 2013 benoemd tot zakelijk directeur van Toneelgroep Maastricht. Hij zal samen met artistiek directeur Arie de Mol het gezelschap gaan leiden.

Marcel ’t Sas is in 1980 afgestudeerd aan de Amsterdamse Theaterschool. Na een aantal jaren regisseren, acteren en lesgeven werkte hij als coördinator voor diverse festivals, waaronder Noorderzon en het Bevrijdingsfestival Groningen. De afgelopen veertien jaar was hij directeur van theaters en schouwburgen in Groningen, Brabant en Limburg. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandig adviseur en interim-manager, momenteel aan het project Requiem voor Auschwitz voor het International Gipsyfestival.

De Raad van Toezicht en de directie van Toneelgroep Maastricht hopen met de benoeming van ‘t Sas als zakelijk directeur verder te bouwen aan een succesvolle en inspirerende toekomst voor het gezelschap. Zelf noemt ’t Sas zijn aanstelling een droom die werkelijkheid wordt. Hij is verheugd opnieuw dichtbij de uitvoeringspraktijk van het theater te staan. ‘Ik popel om samen te werken met artistiek directeur Arie de Mol en bij te dragen aan een nog betere positie van het gezelschap in de stad en de provincie.’