In het radioprogramma Theatermakers van 11 juni gaat presentator Constant Meijers in gesprek met Nicole van Vessum over de Parade en met lichtontwerper Henk Danner over de grootse lichtsculptuur in Extremalism van ICKamsterdam en Ballet National de Marseille.

Ook te gast is regisseur Priscilla Vaudelle met twee acteurs uit Daddy Lost Me van LostProject, een theatergroep uit Amsterdam Zuid-Oost met jongeren van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Nederlandse achtergrond.

Nicole van Vessum is artistiek directeur en programmeur van reizend theaterfestival de Parade, dat deze editie 25 jaar bestaat. Het festival start in Rotterdam op 18 juni en reist gedurende de zomer naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam, waar het op 23 augustus wordt afgesloten.

Extremalism van Emio Greco en Pieter C. Scholten is de eerste samenwerking van ICKamsterdam en Ballet National de Marseille. Hun vaste lichtontwerper Henk Danner vertelt telefonisch vanuit Koninklijk Theater Carré, waar de voorstelling op 12 juni in première gaat, over de enorme lichtsculptuur van Henk Stallinga die in Extremalism een prominente rol speelt.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143) en live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3.

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf tevens te beluisteren op amsterdamfm.nl.