In het radioprogramma Theatermakers van 18 juni gaat presentator Constant Meijers in gesprek met Diane Elshout en twee acteurs over HEIM Romeo/Julia en met Arthur Sonnen over De Kersentuin. 

Ook te gast zijn festivalcoördinator Nynke Joustra en Schaduwploegleden Eva Jansen Manenschijn en Merel Smitt over het ITs Festival.

HEIM Romeo/ Julia is onderdeel van de vijfde editie van het community festival Moving Arts Project in de Transvaalbuurt in Amsterdam. De jubileumeditie wordt gevierd met een klassieker van Shakespeare, met acteurs uit Transvaal en omgeving. Een wervelende voorstelling vol muziek en dans die polarisatie en beeldvorming onder de loep neemt.

Arthur Sonnen, oprichter en oud-directeur van Het Theaterfestival, vertelt over Tsjechovs klassieker De kersentuin. In 1904 ging de voorstelling in première, en ruim honderd jaar later lijkt het stuk niet aan kracht te hebben ingeboet. Sonnen zag een hedendaagse Russische versie van regisseur Lev Dodin in St. Petersburg en suggereerde de voorstelling voor het Holland Festival. In de transparante enscenering van Dodin en zijn jonge sterrencast van het Maly Drama Theatre belanden we in een Rusland waar – net als een eeuw geleden – heersende normen, waarden en structuren in snel tempo worden ontmanteld.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143) en live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3.

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf tevens te beluisteren op amsterdamfm.nl.