In radioprogramma Theatermakers ontvangt Constant Meijers Babs Gons en Jetty Mathurin. Zij komen een toelichting geven op TORI XL, een theatrale ode aan de zwarte literaire schrijfster en Nobelprijswinnaar Toni Morrison. De voorstelling is een samenwerking tussen Stichting Tolhuistuin, Rightaboutnow Inc, SLAA en Read My World.

Enkidu Khaled en Sarah Rombouts komen vertellen over Working Method, een systeem dat iedereen kan gebruiken om zijn eigen verbeelding te prikkelen en mooie verhalen te vertellen. Vanaf Terschelling licht programmeur Marin de Boer het Expertiseprogramma toe van Oerol 2017, dat dit weekend losbarst. Loek Zonneveld schuift aan voor zijn recensie van de week en het programma wordt besloten met Erik-Ward Geerlings, dramaturg van de ‘retropera’ The Naked Shit Songs van Huba de Graaff.

Vaste rubrieken van Theatermakers zijn het theaternieuws en de Theater Top 5 van Theaterkrant.nl.

Theatermakers op Amsterdam FM is elke donderdag tussen 15:00 en 16:00 live te beluisteren via ether 106.8 en kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143). Terugluisteren kan via de podcast.

Foto: Babs Gons