Ter nagedachtenis aan collega Linda Olthof en haar zoon Jimmy richt het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten een fonds op haar naam op. Het Linda Olthof Fonds (LOF) gaat studenten ondersteunen om in de VS te kunnen studeren.

Het fonds gaat jaarlijks met beurzen van 2500 euro twee studenten van de ArtEZ toneelschool en de opleiding danser/maker ondersteunen om korte tijd in New York, of elders in de VS, te kunnen studeren of workshops te volgen. Het is een doel dat Olthof een warm hart toedroeg en waartoe zij zich volgens de opleiding vele jaren met succes heeft ingezet. ‘Ze hield van New York, heeft er met liefde gewerkt en ze heeft die liefde gedeeld door veel (oud)studenten te introduceren in de stad en in haar netwerk. Daardoor konden die studenten aldaar werken en leren.’

Olthof was vanaf 2003 docent Dynamische Training en Fysieke Theatertraining aan de toneelschool en de danser/maker opleiding van ArtEZ in Arnhem. In 2008 verhuisde ze tijdelijk naar New York waar ze bij het Theaterlab New York City werkzaam was als artist in residence en docent Physical Actions. Ze bleef daarnaast lesgeven op de toneelschool in Arnhem.

Olthof en haar zoon overleden in juli 2018 in New York. Het fonds is opgericht in samenspraak met haar familie. De eerste vier jaar garandeert ArtEZ de bekostiging.