De afstuderende theatermakers Caro Derkx, Arber Aliaj en Kathlyn Wuyts mogen volgende seizoen op tournee door Nederland. Rudolphi Producties selecteerde hun voorstellingen op het afgelopen ITS Festival en presenteert ze straks samen onder de programmanaam ‘Het Debuut’.

De jury heeft gekozen voor drie voorstellingen ‘waarbij schoonheid en troost centraal staan’. Caro Derkx, afkomstig van de richting Performance van de Toneelacademie Maastricht, gooide hoge ogen met haar voorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton. Volgens onze recensent Marijn Lems in zijn dagverslag de beste voorstelling die hij ooit op ITS gezien heeft, ‘een meesterlijke politiek-psychologische ideeënthriller die zijn weerga zelfs in het gevestigde theaterveld niet kent’.

Arber Aliaj studeert af aan de Acteeropleiding van RITCS Brussel en staat straks in ‘Het Debuut’ met de voorstelling De zoektocht naar schoonheid, waarmee hij de jury imponeerde door ‘zijn intrigerende spel vol verrassende wendingen’. Kathlyn Wuyts volgde de acteursopleiding aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie en maakte de voorstelling Vaste Grond aan de hand van interviews met bewoners van serviceflats in Brugge.

‘Het Debuut’ is een initiatief van Rudolphi Producties die elk jaar pas afgestudeerde makers de mogelijkheid geeft hun eigen werk aan een breder publiek te laten zien. De voorstellingen zullen vanaf september in verschillende theaters in Nederland te zien zijn. Vorig jaar waren alleen Tarik Moree en Tim Olivier Somer geselecteerd voor een tournee, met hun voorstelling  My Dinner With....