De gasten van het radioprogramma Theatermakers op Amsterdam FM vanmiddag zijn John Leerdam, Matijs Jansen, Joeri Vos en Noël S. Keulen. 

Presentatoren Anne de Loos en Susanne Visser spreken John Leerdam over Claus! Deze theatrale reading, over de bijzondere band van Claus met de Nederlandse Antillen en Suriname en zijn liefde voor Afrika, keert terug naar de Amsterdamse Stadsschouwburg. Ze bellen met Matijs Jansen over We doen het wel zelf. De voorstelling van Wunderbaum over Nederland als participatieland is net terug uit Rio de Janeiro en staat zaterdag in Carré. Auteur Joeri Vos en acteur Noël S. Keulen komen praten over De lankmoedigen, de meest recente voorstelling van Theatergroep Oostpool die op Theaterkrant.nl wordt bekroond met vijf sterren. Loek Zonneveld deelt zijn recensie van de week.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143).

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf te beluisteren op amsterdamfm.nl (playlist Kunst en cultuur). En Theatermakers is sinds kort ook te beluisteren als podcast, te vinden via iTunes of uw podcastapp.

Foto We doen het wel zelf van Wunderbaum: Anke Teunissen