Michael Moore doet deze zomer een poging om met een theatervoorstelling Donald Trump ten val te brengen. De documentairemaker zal twaalf weken lang in New York de kritische one-man show The Terms of My Surrender spelen. Een van de loges van het theater blijft iedere avond gereserveerd voor een eventuele komst van de president, zijn familie of vice-president Mike Pence.

Moore (63) hield gisteren een persconferentie met naast zich een groot bord met de tekst: ‘Can a Broadway show bring down a sitting president?’ Hij heeft er vertrouwen in. ‘We hebben kranten presidenten ten val zien brengen, tv-programma’s directeuren. Boeken hebben mensen met macht op hun knieën gebracht. Kunst heeft eraan bijgedragen de wereld beter te maken’, zei Moore. ‘Waarom kijken we niet of een theaterstuk genoeg reuring kan veroorzaken om een man in de Oval Office aan het wankelen te brengen?’

The Terms of My Surrender zal twaalf weken lang te zien zijn in het Belasco Theater op Broadway. Tony-winnaar Michael Mayer regisseert. IMG Original Content produceert de show.

Foto: Walter McBride/WireImage