Het TapasTheater in Amsterdam gaat in zijn nieuwe pand verder onder de naam Scala. Daarover schrijft Het Parool. Het theater/foodbar verhuisde onlangs van de Oosterpark- naar de Staatsliedenbuurt en heropent daar op 15 juli.

Bij het TapasTheater, nu Scala, kunnen bezoekers korte voorstellingen en kleine gerechtjes naar wens combineren. Ze kiezen voor één avond enkele voorstellingen van 20 minuten uit en beslissen zelf hoe laat en in welke volgorde ze die gaan zien. Met dit concept is het theater een van de initiatieven die (jonge) makers een plek bieden om nieuw werk te spelen.

Het nieuwe pand in de Van Hallstraat in Amsterdam-West heeft twee keer zoveel ruimte als het oude. In plaats van drie zijn er straks vier theaterzaaltjes. Ze blijven intiem, met in totaal negentig stoelen. Vooral de horeca breidt het theater uit. Naast de ’tapasautomatiekmuur’ uit het vorige theater, kan er nu ook a la carte gegeten worden.

De nieuwe naam past daar volgens eigenares Tessa Harmsen beter bij. ‘Ik zie het als een naam die de uitgebreide keuzevrijheid aangeeft, zowel op culinair gebied als in de vier theaterzaaltjes’, zegt ze in Het Parool. ‘Want waar krijg je op één avond de mogelijkheid om zowel toneel, dans als cabaret te zien?’

Foto: Scala