Vanaf 15 augustus is Maarten van der Meer de nieuwe zakelijk leider van Theater Bellevue in Amsterdam. Hij volgt daarmee William van Lente op.

Maarten van der Meer heeft internationaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2005 is hij directeur/eigenaar van het cultuurproject en adviesbureau RMVDM/Maarten van der Meer Consultants. Hij heeft zich onder andere beziggehouden met het uitwerken van bedrijfsstrategieën, cultuurbeleidadvisering, het schrijven van cultuurnota’s en cultuurvisies. Ook begeleidde hij reorganisaties en heeft hij subsidieaanvragen geschreven. Van der Meer heeft in opdracht gewerkt van onder andere Felix Meritis, MC Theater, ICK Amsterdam, Amsterdams Uitburo, Motel Mozaïque en diverse kleine en middelgrote gemeenten.

Van 2001 tot 2003 was hij beleidsambtenaar op de afdeling culturele zaken van de gemeente Rotterdam. Van 2002 tot 2009 is Van der Meer gemeenteraadslid voor Groenlinks in Amsterdam geweest waar hij woordvoerder van financiën en kunst en cultuur was.

Bij Theater Bellevue zal Van der Meer onder andere verantwoordelijk zijn voor fondsenwerving en de begeleiding van de overname van Theatercafé en –restaurant De Smoeshaan.