Mick Stevens wordt vandaag de nieuwe zakelijk leider van Over het IJ. Ze neemt de functie over van Thomas Royé, die zich volledig gaat richten op zijn werk bij Via Rudolphi waar hij sinds september creatief producent is.

Mick Stevens (1993) studeerde Theatre Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte ze als assistent zakelijk leider, zakelijk adviseur en productieleider, onder meer bij Festival Cement en de Uitmarkt. Sinds 2018 volgt ze het leertraject voor jonge zakelijke leiders en creatief producenten van Festival Cement: De Metselarij. Via dit traject kwam Stevens in mei 2019 in gesprek met Over het IJ en werd aangenomen als junior zakelijk leider.

Dat Stevens nu doorgroeit, ligt volgens het festival in de lijn met het grote belang dat de organisatie stelt in talentontwikkeling. ‘Niet alleen voor makers, ook voor professionals werkzaam voor de eigen organisatie, wil Over het IJ een begeleidingsbedding bieden waarin zij zich voortdurend kunnen blijven ontwikkelen’, schrijft het festival in een persbericht.

Wat Stevens bij Over het IJ sterk aanspreekt ‘is de verbindende rol die het speelt in een stedelijke context. In alle kunstproducties van Over het IJ werken publiek, kunstenaars en bewoners hecht met elkaar samen.’ Als zakelijk leider pakt ze graag ‘eenzelfde rol van verbinder’. Ook wil ze zich gaan inzetten voor het coachen, inspireren en adviseren van nieuwe makers en jong zakelijk talent.

Stevens wordt zakelijk verantwoordelijk voor Over het IJ Festival en andere producties zoals het Noorderparkfestival. Simone Hogendijk blijft artistiek en algemeen directeur van Over het IJ.