Claron McFadden, Cheroney Pelupessy, Sven Peetoom en Mouna Laroussi zijn genomineerd door de The Next!, de stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten. De prijs van maximaal 25.000 euro wordt op 25 september uitgereikt in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Om kans te maken op The Next! dienden makers projectvoorstellen in voor een nieuwe productie. Die werden beoordeeld door een jurypanel, bestaande uit actrices Helen Kamperveen, en actrice Mariana Aparicio, Jörgen Tjon A Fong (directeur van De Kleine Komedie), Maarten van Hinte (creatief directeur van RIGHTABOUTNOW INC.) en Rola Nassár. Zij kozen voor de concepten:

  • Chez Bricktop van Claron McFadden
  • Mama’ku van Cheroney Pelupessy
  • The Indonesian Dialogues van Sven Peetoom
  • Waanzien van Mouna Laroussi

DNA Next!, de initiator van The Next!, stelt de genomineerden en hun plannen de komende weken via de sociale mediakanalen voor. Het prijzengeld is bedoeld voor de totstandkoming van de productie waarvoor een concept werd ingediend.

Dit jaar wordt The Next! voor de vierde keer uitgereikt. Eerder bekroonde plannen waren Ach mijn Wederhelft van Gavin-Viano (2020), TUPAC van hiphop-theatercollectief DIEHELEDING (2021) en JAH! van Dalton Jansen (2022).

Foto’s: Ruud Pons (Mouna), Erik de Jong (Claron), Christina Seminskaja (Cheroney) en Kasper van Alphen (Sven)