Gavin-Viano Fabri, Akram Assam en Moha zijn genomineerd voor The Next!, de nieuwe stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten. De uitreiking van de prijs van maximaal 25.000 euro vindt 25 augustus plaats in de Expozaal van de Tolhuistuin in Amsterdam.

Initiator van de prijs DNA Next! (voorheen De Nieuw Amsterdam) stelde een jury (‘panel’) samen met daarin voorzitter Hanneke Groenteman, Liet Lenshoek van Likeminds, Jörgen Tjon A Fong van Urban Myth, theatermaker Enkidu Khaled en Jeroen Pliester van DNA Next!. Zij kozen voor:

  • Ach Mijn Wederhelft van Gavin-Viano Fabri
  • Nietzsche in Irak van Akram Assam/Stichting Vrolijke Wetenschap
  • Who Cares? van Moha

Volgens Groenteman was het panel ‘bijzonder verrast door de verscheidenheid en kwaliteit van de inzendingen’. ‘De kernwaarde van The Next!, diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten, kwam op bijzondere, originele, ontroerende en essentiële manieren aan bod’. De plannen van de drie shortlisters dragen volgens het panal het beste uit waar Next! voor staat, maar ‘vrijwel alle plannen verdienen het om tot uitvoering te komen’.

Via de social mediakanalen van DNA Next! worden de genomineerden en hun plannen in de komende weken aan het publiek voorgesteld.

Foto Panel The Next: Filip Mertens