Acteur, bestuurder en oud-politicus Boris van der Ham wordt voorzitter van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP). Hij volgt Suzanne van Dommelen op, die benoemd is tot zakelijk directeur bij Tivoli Vredenburg.

Boris van der Ham (1973) was tussen 2002 tot 2012 Tweede Kamerlid voor D66, maar is geen onbekende in het theatervak. Hij studeerde in 1998 af aan de Toneelacacemie Maastricht en stond voor en na zijn werk als politicus met enige regelmaat als acteur op het toneel, onder meer bij het toenmalige Zuidelijk Toneel-Hollandia, Theater van het Oosten en De Appel. In 2016 speelde hij mee in de musical Ciske de Rat.

In zijn boek ‘De Koning Kun Je Niet Spelen’ onderzocht Van der Ham de overeenkomsten tussen politiek en theater, tussen politici en acteurs. In 2014 en 2015 was hij voorzitter van de Nederlandse Toneeljury.

Branchevereniging VVTP is in 2000 opgericht. Volgens directeur Jort Vlam is Boris van der Ham de ideale voorzitter: ‘Met zijn politieke en bestuurlijke ervaring betekent hij nu al veel voor onze vereniging. Bovendien is hij van oorsprong acteur, het theaterbloed stroomt door zijn aderen!’

Het bestuur van de VVTP bestaat verder uit Barbara Wittebol (productioneel directeur Stage Entertainment), Matthijs Bongertman (directeur Senf Theaterpartners), Inge Bos (directeur Bos Theaterproducties) en Fred Boot (directeur NEW Productions).

Foto: Boris van der Ham (links) tijdens de repetities van Ciske de Rat – Roy Beusker