Tijd voor een nieuw gesprek tussen makers en critici: wat willen we dat theaterkritiek moet zijn? Theaterkrant en het Nederlands Theater Festival organiseren samen het debat De Moraal van de Kritiek, vrijdag 8 september om drie uur in De Balie.

Voor critici is het voortdurend ontdekken, het heroverwegen van criteria en het nadenken over kwaliteit een tweede natuur. Voor vele makers is de kritiek een black box, waarin oordelen gehaast en op ondoorzichtige wijze tot stand komen. Deze spraakverwarring leidt tot veel onbegrip.

Tijd voor een nieuw gesprek tussen makers en critici. Hoe verhouden we ons tot elkaar? Hoe zien we de rol van het artistieke proces, marketing en het publiek? Hoe komen criteria tot stand en hoe komen ze tot uiting?

Lisa Reinheimer leidt een gesprek met onder meer Herien Wensink (De Volkskrant), Dean Bowen (schrijver, performer, Theaterkrant), Marijn Lems (NRC en Theaterkrant) en theatermakers Ira Kip en Rosa Asbreuk.  Theatercriticus en toneelschrijver Han van Wieringen trapt af met een statement.

De Moraal van de Kritiek: vrijdag 8 september om drie uur in De Balie (onderdeel van NTF PRO). Meer info en kaarten: tf.nl