Van 6 tot en met 9 maart 2014 organiseert het Oldenburgische Staatstheater voor de vierde keer het festival Go West – Theater uit Vlaanderen en Nederland. Verschillende voorstellingen en coproducties tonen de veelzijdigheid van het Nederlandse en Vlaamse theaterlandschap en een groot aantal makers verzamelt zich in Oldenburg.

Voor het eerst wordt het festival doorlopend en professioneel door journalisten gevolgd. Wij nodigen theatercritici in opleiding (vrijwilligers, studenten journalistiek, theaterwetenschappers met belangstelling voor journalistiek) uit om het festival te bezoeken en te beschrijven. Jullie recensies, kunstenaarsportretten, achtergrondberichten en interviews worden als festivalblog in het Nederlands en Duits gepubliceerd op Theaterkrant en Nachtkritik (www.nachtkritik.de) en als festivaldagkrant om de bezoekers voor- en achteraf van informatie te voorzien over de bezochte voorstellingen.

De journalisten Jens Fischer en Simon van den Berg staan jullie daarbij als mentoren ter zijde. Daarnaast nemen twee studenten Neerlandistiek aan de Universiteit Oldenburg aan het project deel die als vertalers en wetenschappelijk adviseurs de bloggers ondersteunen. Het Oldenburgische Staatstheater stelt zes beurzen beschikbaar voor geïnteresseerde journalistieke talenten, die onderdak en voorstellingskaartjes omvatten.

Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur dan voor 7 februari een korte motivatie en CV (Engels of Duits) en voorbeelden van je werk (mag in het Nederlands) naar catharina.hartmann@staatstheater-ol.niedersachsen.de

Het complete festivalprogramma vind je op: http://www.staatstheater.de/201314/festivals-extras/go-west.html