Theaterfestival Boulevard en Van Gogh Brabant roepen beginnende, niet-structureel gesubsidieerde theatermakers op om een plan in te dienen voor een korte familievoorstelling geïnspireerd op het werk of gedachtegoed van Vincent van Gogh. De vier beste voorstellen krijgen een speelplek op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.

Geïnteresseerde makers kunnen een plan indienen voor een korte (vijftien tot twintig minuten) theater-, dans- of muziektheatervoorstelling, bestemd voor de doelgroep 6-12 jaar en hun ouders. Uit deze voorstellen kiest de jury, bestaande uit theater- en Van Gogh-deskundigen, de acht beste plannen, die op 23 april tijdens de Blvrd – Van Gogh pitch 2015 worden gepresenteerd. Hieruit kiest de jury vier producties die in première gaan op Theaterfestival Boulevard 2015. Na het festival toeren de voorstellingen langs verschillende locaties in Nederland.

De vier geselecteerde makers krijgen ieder een bedrag van 3300 euro om hun productie te realiseren. Ook wordt er vijfhonderd euro per dag betaald voor het spelen tijdens Boulevard. Deze bedragen worden beschikbaar gesteld door de stichting Van Gogh Brabant, die aandacht schenkt aan Van Goghs Brabantse jaren en de invloed daarvan op zijn werk. De aanleiding hiervoor is de 125e sterfdag van Vincent van Gogh, geboren in het Brabantse Zundert.

Met de Blvrd – Van Gogh pitch 2015 richt het festival zich op makers die werken of willen werken in het zuiden van Nederland. Het plan van maximaal een A4’tje kan met een globale begroting en een CV worden ingestuurd op blvrd.pitch@festivalboulevard.nl.

Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 6 tot en met 16 augustus. Het festival combineert locatietheater in en om de stad met voorstellingen en concerten op het festivalplein aan de voet van de St. Janskathedraal en in de Bossche theaters en concertzalen. Ook steunt het festival de artistieke en professionele ontwikkeling van jonge en gerenommeerde podiumkunstenaars, door hen te begeleiden en te ondersteunen in meerjarige trajecten.

Foto Theaterfestival Boulevard: Karin Jonkers