De voorstelling Horror van regisseur Jakop Ahlbom speelt dit voorjaar drie weken op het Londense West End. Horror stond in januari 2016 al twee avonden in ‘The Peacock Theatre’ in Londen tijdens het International Mime Festival. De ontvangst was toen zo enthousiast dat het theater de voorstelling opnieuw voor drie weken programmeert.

Vorig jaar beloonde de Engels pers de voorstelling met vier en vijf sterren. ‘You have to see this!’, schreef de Evening Standard, die de show omschreef als ‘a brilliantly conceived and performed piece that deserves to be widely seen’. The Stage gaf Horror vijf sterren en noemde het ‘a black caleidoscope of nerve-shredding entertainment’ en The Dance Review noemde de show toepasselijk ‘a bloody brilliant bit of theatre’. 

 Jakop Ahlbom is blij dat hij zijn werk opnieuw in Londen mag tonen. ‘Ik ben trots dat deze voorstelling zoveel losmaakt bij een internationaal publiek. Horror is een universeel thema en met deze hommage aan de filmklassiekers hoop ik een breed publiek te bereiken.’ Horror is inmiddels een internationale theaterhit aan het worden. Er zijn ook voorstellingen gepland in onder meer Duitsland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Azië.

Horror werd in 2015 genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en geselecteerd voor zowel het Nederlands als Vlaams Theaerfestival als één van de beste voorstelling het seizoen. De TF Toneeljury: ‘Een hommage aan het horrorgenre, boordevol special effects en suspense. In een rollercoaster van beelden en geluid neemt Ahlbom de toeschouwer mee in een tragische familiegeschiedenis. Met behulp van acrobatiek, goochelkunst, mime en dans creëert Ahlbom een spannend, oogstrelend en homerisch spektakel.

Horror is van 23 mei tot en met 10 juni 2017 te zien in ‘The Peacock Theatre’ in Londen.