Theater als brug tussen weten en voelen: 
de maatschappelijke insteek van Sally&Molly

Reportage
Wendy Lubberding
30 oktober 2018

Sally&Molly (Natasja d’Armagnac en Narhea Goossens) maken theater om voor elkaar te krijgen dat mensen gaan praten over ervaringen, terwijl ze dat bijna niet kunnen. Werk dat tegelijkertijd de verbeelding op gang brengt en weerklank vindt bij degene die ernaar luistert – en kijkt.

Sally&Molly werken met impresariaat Kracht van Beleving van Jolanda Seinen en Paulien Haakman. Het impresariaat is als een spin in het web van theatermakers die gespecialiseerd zijn in het maken van voorstellingen over psychosociale thema’s, en zorginstellingen en -opleidingen die op zoek zijn naar een theatrale component in hun aanbod. Theatermakers die zijn aangesloten bij Kracht van Beleving zijn onder andere Kitty van Mil, die haar voorstelling Ik heb nog iets op mijn lever over leven met kanker zag opgenomen in het curriculum van de Groningse oncologie-opleiding, Thomas Borggreve, die zowel geestelijk begeleider als theatermaker is en drie voorstellingen maakte over het omgaan met dementie, die hij speelt voor dementerenden en hun omgeving, en Pieter Tiddens en Marike van Weelden, die met hun familievoorstelling Lastige ouders voor een heel gemêleerd publiek spelen, zowel in de theaters als in zorgomgevingen.

Abonnees lezen meer

Deze pagina is gratis te lezen voor ingelogde abonnees van Theatermaker. U kunt inloggen met uw emailadres en uw wachtwoord. Heeft u wel een abonnement maar geen wachtwoord? Mailt u dan met info@theatermaker.nl. Bent u geen abonnee? Neem dan een abonnement!

Alles lezen uit Theatermaker? Neem een abonnement Neem een abonnement