‘Kunst is een duizenddingendoekje’ – Een gesprek over cultuurparticipatie met Evert Bisschop Boele

Interview
Vera Hoogstad
30 oktober 2018

Bijzonder hoogleraar cultuurparticipatie Evert Bisschop Boele houdt zich bezig met wat vanuit de professionele kunst gezien een rafelrand is van het Nederlandse culturele landschap: het culturele gedrag van de gehele bevolking. In cultuurbeleid is dit ‘andere gebied’, in tegenstelling tot de gesubsidieerde, professionele cultuursector, nog weinig in beeld. Welke ontwikkelingen vinden er plaats in het landschap van de cultuurparticipatie, en wat kan de professionele kunstensector hiervan opsteken?

Evert Bisschop Boele (1964) is lector kunsteducatie aan de Hanzehogeschool Groningen. Eind 2016 werd hij namens het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) aangesteld als bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in de leerstoel ‘Betekenis van Cultuurparticipatie’. Aan de hand van zijn achtergrond in de etnomusicologie en muziekeducatie richt Bisschop Boele zich in zijn werkzaamheden, naast zijn lectoraat, op praktijkonderzoek met betrekking tot de betekenis van cultuurparticipatie voor ‘identiteit, zingeving en sociale relaties’ in de Nederlandse maatschappij.

Dossiers

Theaterjaarboek 2017/2018

Abonnees lezen meer

Deze pagina is gratis te lezen voor ingelogde abonnees van Theatermaker. U kunt inloggen met uw emailadres en uw wachtwoord. Heeft u wel een abonnement maar geen wachtwoord? Mailt u dan met info@theatermaker.nl. Bent u geen abonnee? Neem dan een abonnement!

Alles lezen uit Theatermaker? Neem een abonnement Neem een abonnement