Het Miljoenenkasteel is gekraakt. Een klokkenluider heeft een enorme hoeveelheid documenten openbaar gemaakt die een inkijkje geven in het functioneren van het grootste toneelinstituut van ons land. Alle namen en overige privé informatie zijn vanzelfsprekend onherkenbaar gemaakt.

Concept uitnodiging: Esthetiek van een geslacht veulen

Beste bezoeker,

Het Miljoenenkasteel trekt het terrorisme uit het slop! Wees erbij!

We zijn verheugd u als Sign of the Past Miljoenenkasteel-liefhebber te kunnen meedelen dat wij van het Miljoenenkasteel ook dit seizoen samen met De Erotische Cultuurtafel even spraakmakende als ongepaste als zelfingenomen als wereldvreemde programma’s zullen gaan organiseren voor een minstens zo spraakmakend als ongepast als zelfingenomen en wereldvreemd publiek. We trappen dit seizoen donderdag 32 november af met activist en presentator Willem Flappel dit keer live bij ons in het theater.

Sign of the Past

Volgens ex-jihadist, entrepreneur en Chippendale in ruste Willem Flappel, is de radicale islam, ooit de grootste bedreiging en inspiratiebron voor de westerse beschaving, gereduceerd tot een ‘speldenpikkie’ of ‘micropenis’. De ‘swag’ en ‘impact’ van de terreur die in 2001 zijn hoogtepunt beleefde in New York, heeft plaatsgemaakt voor pedanterige truttigheid en minor shizzles. We zetten snotneus Greta Thunberg en haar jankbaby de klimaatproblematiek in de hoek, werpen onze mondmaskers af, zetten een streep door de luxeproblematiek van de armoede en de afgezaagde ernst van de mensenhandel,  en brengen gezamenlijk in lingerie van Hunkemöller op livemuziek van Rolf Sanchez (mas mas mas!) het Brazilian waxed corpse van het radicalisme weer tot leven.  

Aan de hand van scènes uit de Grote Tovenaars nieuwe voorstelling Esthetiek van een geslacht veulen, gebracht door acteurs van het Miljoenenkasteel, bijgestaan door de slagers van de niet zo vegetarische slager onderzoeken we vervolgens hoe geweld doorwerkt in een vergeten micromaatschappij zoals Nederland en blazen wij als afsluiter op het Leidseplein gezamenlijk een tram op.

Extremisme bestrijden

Flappel groeide op in een Brits-Pakistaan gezin in Leipzig. Op zijn zestiende sloot hij zich aan bij de Islamitische groep Tajine Metropole BoemBoem die streeft naar de heroprichting van het bloemetjeskalifaat. Na vijf jaar gevangenisstraf in Tunesië, keerde Flappel zich af van Tajine Metropole BoemBoem en werd pleitbezorger voor de even truttige als seculiere Kitchen Sink Islam (bekend van de liederen bidden richting Ikea en dansen op de serviesscherven van mijn eigen gerepareerde maagdelijkheid). Indien Flappel overleden is aan de gevolgen van een platvoet, regelen wij geen gepaste vervanger.

Over Esthetiek van een geslacht veulen

In Esthetiek van een geslacht veulen vertelt het Miljoenenkasteel een oerverhaal van hoe wraak opeenvolgende generaties achtervolgt en te gronde richt. Dit keer is het live ritueel slachten van een maagdelijk Perzisch veulen door topslagers van de niet zo vegetarische slager en de koninklijke Toptietenfamilie in de Grote Zaal van het Miljoenenkasteel het vertrekpunt. Esthetiek van een geslacht veulen laat de mechanismen, onontkoombaarheid en uitzichtloosheid zien van een cirkel van geweld en stelt en passant het failliet van de kleine ambachtelijke slager centraal. 

Diner

Er kan live gedineerd worden. Liefhebbers van darkweb en paardenvlees komen aan hun trekken. Speciaal voor deze avond zullen 27 extra afgekeurde renpaarden uit Almelo ritueel geslacht worden en wordt er gratis besneden voor bezoekers met stadspas Amsterdam.

Mystery guest

Niemand minder dan Flip Fluitketel zal zijn opwachting maken als Andre van Duin.

Dossiers

Theaterkrant Magazine januari 2022