De creatief producent: aanjager van het kunstenveld van de toekomst

Achtergrond

30 oktober 2018

In september 2018 start de nieuwe master DAS Creative Producing, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Deze leidt studenten op tot creatief producenten, ‘die in staat zijn voorbij bestaande structuren te denken en het kunstenveld van de toekomst vorm te geven’. Wat is een creatief producent? Waar komt de behoefte vandaan om een opleiding tot creatief producent op te zetten?

Marjo van Schaik initieert culturele projecten, voert interim directie en doet onderzoek. Binnenkort verschijnt de publieksversie van haar promotieonderzoek Spaces of Culture.

Marijke Schaap is verbonden aan de Academie voor Theater en Dans als docent, coach en stafdocent. Tevens is ze zakelijk leider van De Tekstsmederij.

Peggy Olislaegers werkte als danser, choreograaf, dansdramaturg en festivaldirecteur. Nu werkt ze als artistiek adviseur voor diverse choreografen en gezelschappen in Europa.

Wendy van Os is freelance creatief producent en parttime werkzaam als cultureel programmeur bij Pllek.

Arlon Luijten is regisseur van theater en opera. Hij is artistiek leider van Little Wotan, een StadsLab voor kunst(theater), games en transitie. Als docent is hij werkzaam bij Codarts en ArtEZ Muziektheater.

Cecile Brommer werkt als dramaturg voor schrijvers, regisseurs en (muziek)theatergezelschappen. Daarnaast is zij als docent en mentor verbonden aan ArtEZ Muziektheater.

Aangehaalde literatuur:

Hans den Hartog Jager, ‘Geëngageerde kunstenaars: de wereld luistert niet’, 18 september 2014

Maarten Doorman, ‘De romantische orde’, 2004

Dossiers

Theaterjaarboek 2017/2018

Abonnees lezen meer

Deze pagina is gratis te lezen voor ingelogde abonnees van Theatermaker. U kunt inloggen met uw emailadres en uw wachtwoord. Heeft u wel een abonnement maar geen wachtwoord? Mailt u dan met info@theatermaker.nl. Bent u geen abonnee? Neem dan een abonnement!

Alles lezen uit Theatermaker? Neem een abonnement Neem een abonnement