Na Who’s afraid of George and Mildred? en Who’s afraid of John and Yoko? besluiten George van Houts en Raymonde de Kuyper hun trilogie over het vastgelopen huwelijk met Who’s afraid of… The end?

George en Marit van Dijk zijn al vijfendertig jaar een paar. Maar wat ooit begon als een veelbelovende liefde is uitgelopen op een aaneenschakeling van gefnuikte verwachtingen en frustraties. Om de sleur van hun bestaan te doorbreken hebben ze een remedie gevonden. Het in de slaapkamer naspelen van beroemde echtparen, waarbij de een de ander steeds probeert te overtroeven.

In het eerste deel namen Van Houts en De Kuyper George en Matha uit Who’s afraid of Virginia Woolf? als voorbeeld, vorig jaar werd een fijn stukje bed peace ten beste gegeven met als uitgangspunt The ballad of John and Yoko. Voor het derde en afsluitende deel hebben Van Houts en De Kuyper, geregisseerd door Aat Ceelen, de moeder aller tragische koppels genomen, Romeo en Julia.

Van Houts heeft opnieuw een fijne plot bedacht en verwerkt in een aantal komische scènes, die door hemzelf en Raymonde Kuyper vanuit een superbed worden gespeeld. Het begin van dit derde deel is verrassend maar als we hier die verrassing zouden verklappen kon het duo wel thuisblijven en dat zou jammer zijn. Want het is altijd weer een genot om een rascomedienne als Raymonde de Kuyper aan het werk te zien en Van Houts lijkt uit een nieuwe bron te putten gezien de precisie waarmee hij De Kuyper van repliek dient. Ook het einde van deze trilogie komt als een verrassing. Die is wat minder sterk vormgegeven dan het begin en kan, voordat de voorstelling de zaal ingaat, nog wel wat schaafwerk gebruiken.

Want onder de titel Who’s afraid of George and Mildred? gaat het drieluik, in navolging van het succesvolle Paradedrieluik Valse wals van Titus Tiel Groenestege en Ria Marks, eind september als zaalproductie in première bij Hummelinck Stuurman. Hopelijk komen dan ook de omroepen kijken, want deze productie heeft alles in zich om uit te groeien tot een succesvolle tv-serie.

Foto: Ben van Duin