Recensie

Snel, goedkoop en sexy
De Slechte Raadgever
★☆☆☆☆ Muziektheater
13 juli 2017 - De Parade, Den Haag - Speellijst
Verdwaald in het voorspel
Door gepubliceerd 14 juli 2017

Op het podium staat een doos die te klein is voor een band van vijf man. De stemmen die we horen lijken daaruit te komen. Het duurt lang voor we ook mensen zien. Ze noemen hun voorstelling Snel, goedkoop en sexy. Dat klopt allemaal niet.

Het publiek hoort stemmen offstage. Ze babbelen vooral over seks, over wensen en prestaties. Leuk is het niet, maar het duurt wel lang. Na vijf minuten gaan de eerste mensen weg, later nog meer. Ik zit de voorstelling uit en kan ze achteraf alleen maar gelijk geven.

De Slechte Raadgever bestaat uit de acteurs Reinier Demeijer, Niels Gooijer en Teun Luijkx. De eerste twee speelden in Soldaat van Oranje, de laatste in A’dam – E.V.A. en bij Oostpool. De musici Peter Brinkhorst en Dirk Oliestelder doen ook mee. Ze hebben leuke rode pakjes aan met korte broeken. Na het gebabbel buiten beeld zingen ze Eternal flame, de grootste hit van The Bangles. Einde.

Ik ben de laatste om het belang van het voorspel te bagatelliseren. Maar als je voor je voorspel twintig minuten uitrekt, in een voorstelling van achtentwintig minuten, dan moet je wel een heel slim plan van aanpak hebben en dat ook nog erg goed uitvoeren. Dat heeft De Slechte Raadgever niet. De vijf mannen overschatten zich pijnlijk en blijven ver van de aangekondigde ‘virtuoos gemonteerde, muzikale combinatie van acts’. Wie amusement niet serieus neemt, maakt een grote fout. Wie denkt dat een stukje al snel goed genoeg is voor De Parade ook.

De Slechte Raadgevers spelen dit weekend nog in Den Haag en daarna ook nog in Utrecht en Amsterdam. Dus, mannen en eindregisseuse Eva Line de Boer, aan het werk. Maak er nog wat van.

Foto: Neeltje de Vries

2 Reacties

  1. Bas Schutte
    Geplaatst op 17 juli 2017 om 16:54 | Permalink

    Wij hebben De Slechte Raadgever gisteren (16 juli) gezien op de Parade in Den Haag, kennelijk hebben zij zich deze recensie aangetrokken en er iets mee gedaan, want wij vonden het erg leuk, muzikaal zeker sterk, maar theater-technisch ook.

  2. jan willem
    Geplaatst op 4 augustus 2017 om 22:06 | Permalink

    Publiek op de parade zong mee met eindnhmmer.. kicken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

LET OP: op deze recensie rust auteursrecht. Voor geheel of gedeeltelijke overname, in welke vorm dan ook, is vooraf toestemming nodig van de uitgever.

Medewerkers

Gegevens uit de Theaterencyclopedie (beta)

uitvoerende: Reinier Demeijer / Teun Luijkx / Niels Gooijer
uitvoering muziek: Peter Brinkhorst / Dirk Oliestelder

Meer info over deze voorstelling op Theaterencyclopedie.nl

Elders

de Volkskrant
★★★☆☆
'Intrigerend, als schets van dertigers in de war; vermoedelijk zijn de theatermakers dat zelf ook een beetje, in de war.' Hein Janssen

Speellijst

De eerstvolgende drie speelbeurten van deze voorstelling:

Verwante artikelen

Tags

, , , , , , ,