Mentalisten Rob Mollien en Emiel Lensen willen dat we nu even wél tijd vrijmaken voor de verwondering die we mislopen door constant te reageren op app-notificaties. Dus in hun voorstelling Nu even wel!; mobieltje op vliegtuigstand, of nog beter helemaal uit.

‘Als het mij lukt, zullen jullie verwonderd zijn. Als het mij niet lukt, dan probeer ik het nog maar een keertje extra. Lukt het mij dan nog niet, dan hebben jullie in ieder geval bewondering voor mijn twee pogingen’, leidt Rob de Paradevoorstelling in. Ze zullen hun voorstelling opdelen in twee stukken. Eerst is het aan Rob om het publiek te verwonderen en daarna zal Emiel het publiek wel zeventien keer verwonderen binnen vijftien minuten! Het is een belofte die het duo nog waar maakt ook.

In de cabaretesk magische voorstelling die volgt wisselen verwondering, de vraag ‘Hoe dan?’ en het zoeken naar antwoorden elkaar met een lach af. Rob en Emiel zijn volleerde podiummannen die met publiek van alle leeftijden om weten te gaan. Er is geen situatie die Rob niet weet te redden met woorden. Een prettige combinatie met Emiel die intrigeert met zijn rust.

Nu even wel! wordt zo een ontspannen half uurtje die met minimale middelen op een laagdrempelige manier vermaakt. Weer buitengekomen verzamelen zich al snel links en rechts verschillende theorieën over ‘hoe hij dat nou deed met die touwtjes’.

Tip: ’s Middags spelen Rob en Emiel een kindvriendelijke versie van de voorstelling, na 19.00 uur de volwassen variant. Deze recensent zag de versie voor alle leeftijden omdat er toch wel heel veel kinderen in de rij stonden.

Foto: Rob en Emiel in hun voorstelling Blow Me Away, waar een onderdeel van de show op gebaseerd is.