Nu de zee onleefbaar is geworden en het water alsmaar stijgt, vinden meermensen steeds vaker hun weg naar de vaste wal. Vanuit de Utrechtse grachten zijn de eerste meermensen al in de stad aangespoeld. Plaats van handeling Café Tilt! fungeert als reddingsboei in zware tijden. Maar willen wij wel meermensen? De meningen zijn verdeeld: de een vindt dat iedereen hier welkom is, een ander meent dat Utrecht ook zonder meermensen wel vol genoeg is.

Meermensen is een komische mini-kroegmusical van vijftien minuten. Door het aanstekelijke en energieke spel laat het op zaterdagavond volgepakte Café Tilt! zich welwillend overtuigen met het verhaal mee te gaan. Spelers duiken voortdurend tussen het publiek op en proberen hen rechtstreeks te overtuigen mee te gaan met hun opinie. Elke uitspraak – hoe onbenullig ook, wordt meteen een hashtag. Niet bijster origineel, maar niettemin een leuke sneer naar de schreeuwerige politieke arena, waarbij het complete mediacircus bovenop elke uitspraak duikt en twitterberichten de wereld in worden gegooid alsof het objectieve nieuwsverslaggeving is.

Deze musical wordt verzorgd door vier spelers: een voorstander van meermensen, een tegenstander, een aandachtgeile mediafreak (een journalist) en natuurlijk het onderwerp van discussie zelf: een exemplaar van een meermens. Mooi is dat die persoon – waar het uiteindelijk allemaal om draait – zowel door voor- als tegenstander bijna gedurende de hele musical monddood wordt gemaakt. Ach, we hoeven ze tenslotte niet te kennen of te horen om onze mening paraat te hebben.

Meermensen is een geinige minimusical, die niet alleen hun onderwerp op de hak neemt, maar ook vrolijk de spot drijft met het genre zelf. Zonder daarbij al te makkelijk te scoren: want technisch zitten tekst en muziek verrassend slim in elkaar. De voorliefde voor woordgrappen en gimmicks neemt soms wat al te veel de overhand, niettemin staan na een kwartier zowel voor- als tegenstanders van meermensen, als voor- en tegenstanders van musicals eensgezind en uit volle borst mee te zingen.