De Criticitafel: subsidiespecial


5 juli 2024

In deze speciale aflevering van de Criticitafel staan theaterjournalisten Herien Wensink, Sander Janssens, Simon van den Berg en presentator Hans Smit stil bij de adviezen en besluiten van de Raad voor Cultuur en het Fonds Podiumkunsten over het aankomende Kunstenplan. Ook Rutger Gernandt schuift voor de gelegenheid aan, die onder meer vanuit zijn expertise als zakelijk directeur van De Warme Winkel – een van de gezelschappen die met een positieve beoordeling alsnog onder de zaaglijn valt – zijn licht erover laat schijnen.

Behalve over het slechte nieuws voor De Warme Winkel, gaat het onder meer over de degradatie van Internationaal Theater Amsterdam, dat als het aan de Raad voor Cultuur ligt vanaf 2025 als middelgroot gezelschap wordt gesubsidieerd. Waar kijkt een commissie naar? En valt er nog wat te doen voor gezelschappen die buiten de boot (dreigen te) vallen?

Daarnaast zijn er gelukkig ook gewoon voorstellingen te zien. Onder meer Het zomeroffer van De Warme Winkel, ALFA van Wunderbaum, Hardkoor van Naomi Velissariou en 24-uurs-marathon The Second Woman van Anna Breckon en Nat Randall komen in de podcast voorbij.

Plaats reactie

Reacties moeten voldoen aan onze huisregels.

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Alle velden zijn verplicht.