Stage lopen bij Theaterkrant

Organisatie

Theaterkrant.nl is dé website over theater in Nederland met dagelijkse recensies, theaternieuws, vacatures en de premièreagenda. Theaterkrant Magazine is het verdiepende vakblad voor de podiumkunsten. De twee media worden samen gemaakt door een kleine organisatie met een kantoor in Internationaal Theater Amsterdam. De redactie heeft steeds één stageplek.
Heb jij grote affiniteit met de theatersector en wil je meer leren over theaterjournalistiek? Dan is dit voor jou een topplek om in korte tijd veel te leren.

Werkzaamheden

Als stagiair(e) bij Theaterkrant help je met alle aspecten van het maken van het blad en de website. Je doet voornamelijk bureau- en beeldredactie, en voert daarnaast diverse administratieve werkzaamheden uit. Je leert nieuwsberichten schrijven en kunt oefenen met recensies en redactie. Je bent aanwezig bij de redactievergaderingen, maakt nieuwsbrieven en schrijft korte bijdragen voor Theaterkrant.nl en Theaterkrant Magazine. Daarnaast is er in overleg ruimte om te werken aan een groter, eigen project op het gebied van theaterkritiek, geschiedschrijving of erfgoed.

Binnen onze kleine organisatie heb je de kans om mee te denken over alle aspecten van blad en site. Door de redactiewerkzaamheden krijg je tijdens je stage een uitstekend beeld van het Nederlandse en Vlaamse theaterveld.

Praktisch

De stageperiodes lopen steeds van half augustus tot eind januari en van februari t/m juni en we zoeken stagiair(e)s die drie dagen per week beschikbaar zijn. De dagen zijn flexibel in te delen. We bieden een stagevergoeding en we vergoeden reiskosten.

Contactgegevens

Ben je geïnteresseerd en wil je kennismaken? Mail je motivatie en CV naar simon@theaterkrant.nl.