Nieuws

 • Nieuwe colleges grote steden investeren in cultuur 18/6/2018 - De nieuwe colleges van Amsterdam, Den Haag en Utrecht benadrukken de waarde van cultuur voor wonen en leven in de stad en zijn bereid daarin te investeren.
 • Zomernummer Theatermaker uit 15/6/2018 - Veel interviews in het juninummer van vakblad Theatermaker, onder meer met Barbara Van Lindt, Marlies Heuer en festivalmakers Boukje Schweigman, Lisbeth Gruwez en Miet Warlop.
 • Oude Luxor eert mevrouw De Bok 14/6/2018 - Burgemeester Aboutaleb heeft gisteren een blijvend eerbetoon voor actrice en zangeres Corrie van Gorp onthuld in de foyer van het oude Luxor Theater. Het originele kostuum van haar bekendste rol, Mevrouw De Bok, krijgt een vaste plek in het Rotterdamse theater.
 • Joost Spijkers wint Poelifinario Kleinkunst 14/6/2018 - Joost Spijkers wint voor kleinkunstprogramma 'Spijkers II' een Poelifinario. De jury vond zijn programma dermate sterk dat hij als enige genomineerde in de categorie Kleinkunst naar voren is geschoven.
 • Beste gewaardeerde jeugdvoorstellingen bekend 13/6/2018 - 'Beauty en het Beest', 'De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen', 'Het vijfde couplet', 'Schoppen' en 'Woestijnjasmijntjes' zijn genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2018.
 • Emio Greco en Pieter C. Scholten vertrekken uit Marseille 13/6/2018 - Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten vertrekken in 2019 bij het Ballet National Maseille. De stad en overheid willen dat het gezelschap zich gaat toeleggen op jeugddans. 
 • Theaterkrant en Theatermaker zoeken een redactiestagiair(e) 13/6/2018 - Heb jij grote affiniteit met de theatersector en wil je meer leren over theaterjournalistiek? Ter versterking van de redactie van Theaterkrant.nl en Theatermaker zoeken we een stagiair(e) die meehelpt met alle aspecten van het maken van de website en het vakblad.
 • Meldpunt ongewenste omgangsvormen online 13/6/2018 - Vandaag is het nieuwe, onafhankelijke meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector gelanceerd. Op Mores.online kan iedereen die werkzaam is in de podiumkunsten, film- en televisiesector met zijn of haar verhaal terecht en misstanden aanhangig maken.
 • Canadese poppentheaterprijs voor BetweenTwoHands 12/6/2018 - De theatrale installatie 'Paperwork' van het Amsterdamse duo BetweenTwoHands heeft de Canadese Arlyn Award gewonnen voor buitengewoon ontwerp in poppentheater.
 • Nominaties grootste theaterprijs van Nederland bekend 11/6/2018 - Nicole Beutler, Jens Bouttery, Maatschappij Discordia, Miranda Lakerveld en ROSE stories zijn de genomineerden voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018.
 • Delft Fringe: van vreemde eendjes tot operazangeressen op Tinder 10/6/2018 - Van roeicentrum tot oude sigarenfabriek, het Delft Fringe Festival vult de stad met verschillende korte voorstellingen van jong, opkomend theatertalent
 • Conferentie Song, Stage and Screen: Op naar een ‘Ander’ soort musical 10/6/2018 - Sprekers plaatsten kritische kanttekeningen bij musicals die succes boekten op Broadway, maar niet altijd zo kies blijken te zijn als op het eerste gezicht lijkt.
 • Noord-Holland heeft de hoogste stoeldichtheid van Nederland 8/6/2018 - In Noord-Holland is er voor iedere 30 inwoners een stoel beschikbaar in theater- en concertzalen. De dichtheid is vergelijkbaar met Overijssel, waar per 31 inwoners een stoel staat. Zuid-Holland komt er bekaaider vanaf, met een dichtheid van een stoel per 73 inwoners. Het landelijk gemiddelde ligt op 1 op 48. Dat blijkt uit cijfers die lees meer »
 • Groninger Stadsschouwburg voor drie dagen een groot buurthuis 8/6/2018 - Het theaterproject 'De Wijk De Wereld' brengt uiteenlopende verhalen uit twee complete Groningse wijken naar de schouwburg
 • Karlijn Kistemaker wint Charlotte Köhler Prijs 2018 8/6/2018 - Theatermaker Karlijn Kistemaker (1986) wint dit jaar de Charlotte Köhler Prijs. Dat heeft het Prins Bernard Cultuurfonds afgelopen woensdag bekendgemaakt. De aanmoedigingsprijs voor jong talent, die bestaat uit 30.000 euro wordt uitgereikt op 5 juli tijdens de Young Talent Awards in het Compagnietheater in Amsterdam. De adviescommissie theater van het Cultuurfonds noemt Kistemakers voorstellingen energiek, lees meer »
 • Drie nieuwe nominaties voor BNG Bank Theaterprijs 7/6/2018 - De voorstellingen 'We gaan het hebben over haar', 'Hatta & De Kom' en 'Bij jou begin ik' zijn nieuwe kanshebbers voor de BNG Bank Theaterprijs 2018.
 • Alsnog geen subsidie voor LeineRoebana 7/6/2018 - LeineRoebana krijgt alsnog geen subsidie van het Fonds Podiumkunsten voor de periode 2017- 2020. De rechtbank constateerde vorig jaar 'zorgvuldigheids- en motiveringsgebreken’ in het negatieve fondsbesluit voor het dansgezelschap. 
 • Jonge locatietheatermakers op Karavaan 6/6/2018 - De Nieuwe Makersroute van Festival Karavaan is een uitgelezen kans om kennis te maken met het werk van jonge locatietheatermakers.
 • Liesbeth Coltof genomineerd voor Amsterdamprijs voor de Kunst 5/6/2018 - Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft jeugdtheaterregisseur Liesbeth Coltof genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2018.
 • Delft Fringe: Chileense melancholie in een boothuis en whatsappen in de kerk 5/6/2018 - Chileense melancholie in een boothuis en whatsappen in de kerk. Op de route langs de jonge theatermakers van het Delft Fringe Festival ontdek je allerlei onbekende pareltjes in de binnenstad.