Theaterfestival de Parade heeft dit jaar 300 duizend bezoekers getrokken, een recordaantal dat niet eerder werd behaald. Onder de bezoekers was een opvallende verschuiving merkbaar: het theaterbezoek lag hoger dan ooit tevoren, terwijl het horecaverbruik niet is toegenomen. Dit maakte de organisatie tijdens het slotgala op 25 augustus bekend.

Ook reikte de organisatie tijdens de afsluitingsavond traditiegetrouw prijzen uit. De Mus, de prijs voor de meest karakteristieke Paradevoorstelling, werd toegekend aan Conny Janssen Danst voor de dansvoorstelling Meer ruis/Compact. Theatergroep Dood Paard heeft voor de voorstelling Collega & collega op vakantie het beste Parade gemaakt. Het Gouden Eitje voor beste Kinderparadevoorstelling ging naar de De poort van Ida van Dril en Michiel Schreuders, een regie van Fred Delfgaauw.

Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen sloot op 25 augustus af met een recordaantal van 150 duizend bezoekers. Het internationale hoofdprogramma is met een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 85 procent goed bezocht. Het festival verkocht in totaal ruim vijftigduizend voorstellingskaartjes. Het gratis toegankelijke muziekprogramma in het Noorderplantsoen trok daarbij tienduizenden bezoekers.

Ook de vierde editie van internationaal straattheaterfestival Spoffin in Amersfoort trok van 22 tot en met 25 augustus meer bezoekers dan voorgaande jaren. Het festival programmeerde ruim tweehonderd voorstellingen en trok rond de veertigduizend bezoekers.

Meer ruis – Conny Janssen Danst, foto: Rob Hogeslag