A View from the Bridge, de voorstelling die Ivo van Hove in Londen maakte, is zeven keer genomineerd voor de Olivier Awards 2015, de Britse tegenhanger van de Tony Awards.

Twee van de zeven nominaties zijn voor Van Hove zelf (beste herneming en beste regisseur) en ook zijn vaste vormgever Jan Versweyveld is tweemaal genomineerd (beste set design en beste lichtontwerp). Hoofdrolspeler Mark Strong maakt kans op de prijs voor beste acteur, Phoebe Fox op beste actrice in een ondersteunende rol en Tom Gibbons op beste sound design.

Eerder dit jaar won A View from the Bridge al de Britse Critic’s Circle Theatre Awards voor beste regisseur (Ivo van Hove) en beste hoofdrolspeler (Mark Strong). De voorstelling is nog te bezoeken in Londen: tot en met 11 april staat ze in het Wyndham’s Theatre op West End. Eind deze week verschijnt een recensie van de voorstelling op Theaterkrant.nl.

De Olivier Awards worden sinds 1976 uitgereikt aan de top van het Britse theater. Eerdere winnaars waren onder anderen Harold Pinter, Judi Dench, Andrew Lloyd Webber en Alan Ayckbourn. De winnaars van 2015 worden op 12 april in The Royal Opera House in het Londense Covent Garden bekendgemaakt. De hoogtepunten van de uitreiking worden uigezonden op het Britse televisiekanaal ITV.

Foto A view from the bridge: Jan Versweyveld