De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen van Meneer Monster en CDP Theatre Producers heeft de Zapp Theaterprijs 2018 gewonnen, de publieksprijs voor beste jeugdproductie van het voorgaande theaterseizoen. Dat werd gisterenmorgen bekendgemaakt tijdens een uitzending van Zapp Live. Een jury bestaande uit negen kinderen tussen de 8 en de 12 jaar, verkoos de voorstelling boven de vier andere genomineerden.

Gedurende het afgelopen theaterseizoen konden kinderen via de site van Zapp stemmen op hun favoriete jeugdtheatervoorstelling. In juni werd bekend welke vijf voorstellingen de meeste stemmen hadden gekregen en daarmee voor de prijs genomineerd waren. Behalve De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen waren dat Beauty en het Beest (Maas theater en dans), Het vijfde couplet (VET Kindercabaret), Schoppen (BonteHond/DOX) en Woestijnjasmijntjes (George & Eran Producties in coproductie met de Toneelmakerij). Uiteindelijk werd met een nipte meerderheid voor deze winnaar gekozen, lichtte de jeugdjury tijdens de uitzending toe.

Het toneelbeeld van De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (van Jantien Roozenburg, Mark Thompson en Jan Willem van der Schoot) wordt vanmiddag op het Nederlands Theater Festival bovendien bekroond met een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumpresentatie – de voorstelling is daarmee tevens genomineerd voor een Gouden Krekel. Vanavond tijdens het Gala van het Nederlands Theater worden de winnaars van de Gouden Krekels bekendgemaakt.

Foto: Sanne Peper