Woef Side Story van het Ro Theater heeft vijf Musical Awards gewonnen tijdens het Musical Awards Gala op 25 november, waaronder die voor beste kleine musical. Hij gelooft in mij van Joop van den Ende Theaterproducties is uitgeroepen tot beste grote musical.

Het Ro Theater won in de categorie Klein behalve de prijs voor beste musical ook de prijs voor beste mannelijke hoofdrol (Alex Klaasen), beste mannelijke bijrol (Arjan Ederveen), aanstormend talent (Martin Snip) en creatieve prestatie (Tamar Stalenhoef en Erik Bosman, voor het ontwerp van de honden).

Hij gelooft in mij won in de categorie Groot tevens de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol (Chantal Janzen), beste mannelijke hoofdrol (Martijn Fischer) en beste vrouwelijke bijrol (Doris Baaten). Shrek de musical won in de categorie Groot de prijs voor beste mannelijke bijrol (Paul Groot) en creatieve prestatie (lichtontwerper Marc Heinz). De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical ging naar Maaike Martens voor haar rol in HEMA de musical. Beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical ging naar Maaike Widdershoven in Aspects of love.

Ook presenteerde het bestuur van Stichting Musical Awards de Speciale Theateraward, een nieuwe prijs voor musicals die op uitzonderlijke wijze opvallen ten opzichte van het totale musicalaanbod. De prijs werd uitgereikt aan gastheer van de avond Soldaat van Oranje.

De Musical Awards werden vorig jaar niet uitgereikt nadat de invloed van oprichter Joop van den Ende te groot werd bevonden. Ook heerste er onvrede over de financiële bijdrage van andere producenten en zou er sprake zijn van belangenverstrengeling bij een aantal juryleden. Om de balans te bewaken werd het bestuur van de Stichting Musical Awards uitgebreid met musicalproducenten Albert Verlinde (Albert Verlinde Entertainment), Ruud de Graaf (De Graaf & Cornelissen Producties) en Ton Frie (M-Lab). Ook werd gekozen voor een gevarieerde jury: voorzitter Cornald Maas (AVRO-presentator), regisseur Caroline Frerichs, verslaggever Erik Jonk, regisseur Peter Noten, theaterprogrammeur Hilde Scholten, dj Gijs Staverman en actrice Henriëtte Tol.

(Woef Side Story – Ro Theater, foto: Leo van Velzen)