Met de show ‘Wendes Kaleidoscoop’ openen de Uitmarkt en de NTR dit jaar het culturele seizoen. Het programma wordt opgenomen in Koninklijk Theater Carré, waar huiskunstenaar Wende onder meer Typhoon, het Nederlands Kamerkoor, Steef de Jong, het Nederlands Dans Theater en Claron McFadden uitnodigt. De uitzending is op zaterdag 29 augustus om 20.20 uur op NPO2.

Wende bedacht Wendes Kaleidoscoop toen ze in 2018 huiskunstenaar van Koninklijk Theater Carré werd. In het eigenzinnige minifestival in de piste van het circustheater brak ze met ruim twintig gasten alle stijlen, genres en hokjes open. Onze recensent Patrick van den Hanenberg was zeer enthousiast over de tweede editie: ‘Eens in de zoveel jaar wandel je het theater uit met de gedachte: wat een ongelooflijke mazzel dat ik hier bij ben geweest.’

Dit jaar dreigde de derde editie van de voorstelling niet door te gaan door de coronamaatregelen. Tot de samenwerking met de NTR en de Uitmarkt tot stand kwam en er nu een speciale editie voor tv gemaakt wordt. Samen met Michiel van Erp is Wende ook verantwoordelijk voor de regie van de voorstelling. De tv-regie van de vijfenzeventig minuten durende uitzending doet David Grifhorst.

De Uitmarkt markeert al 43 jaar de nationale opening van het culturele seizoen. Dit jaar wordt er een aangepaste editie georganiseerd, deels digitaal en deels in de zaal.

Foto: Sanne De Wilde