De eerste voorstelling die Guy Weizman en Julie Van den Berghe als nieuwe artistiek leiders bij het Noord Nederlands Toneel maken is Graceful Horses van Bernard Dewulf, in regie van Weizman en met een choreografie van Roni Haver. Het is een verhaal rond een uitputtende en fatale danscompetitie. De première is begin 2017.

Niet alleen de artistieke leiding wisselt; ook de zakelijke leiding wijzigt per 1 januari 2017. Arie Wink draagt het stokje over aan Harmen van der Hoek, zakelijk directeur van Club Guy & Roni.

Ola Mafaalani neemt in het najaar van 2016 afscheid van het NNT met All Inclusive, een vervolg op haar oproep in de Staat van het Theater om in beweging te blijven en je niet af te sluiten voor de medemens. Ko van den Bosch schrijft een tekst op basis van waargebeurde verhalen en gesprekken in samenwerking met Amnesty International. Vanaf maart 2016 is eerst nog Borgen te zien, een theatermarathon naar de gelijknamige Deense tv-serie.

Weizman (Tel Aviv, 1973) wordt algemeen en artistiek directeur en Van den Berghe (Gent, 1981) artistiek leider toneel. Gezamenlijk leggen zij de focus nog meer op interdisciplinaire performances. Weizman blijft samen met Roni Haver artistiek leider van de Groningse dansgroep Club Guy & Roni.