Wat is de rol van de podiumkunsten in relatie tot het landschap?


11 mei 2018

Welke rol kunnen de podiumkunsten spelen in een maatschappij met een steeds veranderende relatie tussen stad en platteland, tegen de achtergrond van grote globale uitdagingen als populisme, klimaatverandering, conflicten en migratie? Die vraag staat centraal bij het vierdaagse zomercongres van de International Society for the Performing Arts, dat van 12 tot en met 15 juni in Leeuwarden plaatsvindt.

Tijdens het congres zullen zo’n 350 professionals vanuit de hele wereld naar Leeuwarden komen om in debatsessies, workshops, pitches en performances dieper op de vraagstukken in te gaan. Historicus, schrijver en journalist Philip Blom opent het congres op 11 juni met een key note speech. De volgende dag vinden de activiteiten plaats op Terschelling tijdens Oerol, waar met makers in gesprek wordt gegaan en voorstellingen worden bezocht. Het congres wordt 15 juni afgesloten door actrice Josette Bushell Mingo.

Het congres wordt georganiseerd door Leeuwarden-Friesland2018 Europese Culturele Hoofdstad in samenwerking met het Holland Festival, het Concertgebouw, Wonderfeel, European League for the Insitutes of the Arts, Club Guy&Roni, Oerol en Tryater.

Het International Society for the Performing Arts vindt sinds 1948 jaarlijks plaats in New York (januari) en sinds 1987 óók in een internationaal wisselende stad (voorjaar). Het is de tweede keer dat het congres in Nederland plaatsvindt. De eerste keer was in 1988 in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op de website.

Foto: Sanja Marija Marušić

5 Reacties op "Wat is de rol van de podiumkunsten in relatie tot het landschap?"

 1. Moon schreef:

  Deze foto is niet van Leeuwarden-Fryslan maar van een fotograaf die dit beeld in opdracht van Oerol maakt: Sanja Marija Marušić.

 2. Sander Janssens Sander Janssens schreef:

  Dankjewel voor je reactie, Moon, fijn. Ik heb het meteen aangepast!

 3. Moon schreef:

  Super, dank je Sander!

 4. Johan schreef:

  Hoezo staat dit hier vermeld? Het lijkt me super interessant maar je kan je helemaal niet aanmelden. Of althans, je moet lid van een netwerkclub zijn… Dus waarom publiceren?

 5. Sander Janssens Sander Janssens schreef:

  Dag Johan,
  Je kan je ook aanmelden als je geen lid bent:
  “Non-Member: Select this type of account if you are a non-member and would like to register for a Congress. Please note this is not an official ISPA membership.”
  (https://ispa.site-ym.com/general/register_member_type.asp?)

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.