Was getekend, Annie M.G. Schmidt is woensdagavond als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de Musical Awards 2018 in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De productie van Stage Entertainment Nederland won de award voor Beste grote musical, Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical (Simone Kleinsma), Vrouwelijke bijrol in grote musical (Marjolijn Touw) en Beste script (Dick van den Heuvel).

Fiddler on the Roof van Stichting Theateralliantie en Stage Entertainment Nederland was met acht nomimaties de grootste kanshebber op een award. De musical kreeg er uiteindelijk twee daadwerkelijk toegekend: de awards voor Mannelijke hoofdrol in een grote musical (Thomas Acda) en Aanstormend talent (Jacob de Groot). De marathon van KemnaSenf mocht ook rekenen op twee awards: Beste muziek (Thomas Acda en David Middelhof) en Beste regie/choreografie (choreograaf Daan Wijnands).

Alle overige prijswinnaars moesten het met één award stellen. De publieksprijs voor beste musical ging naar The Lion King. De award voor Beste kleine musical ging naar Adèle Conny Jasperina – De grote drie van De Graaf & Cornelissen Entertainment.

Renée van Wegberg kreeg de award voor Vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical voor haar rol in Liesbeth List, de Musical. Stanley Burleson vertolkte volgens de jury de beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical, in From Sammy With Love. De prijs voor Mannelijke bijrol in een grote musical ging naar Han Oldings in My Fair Lady. Annick Boer won de beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical, voor haar werk in The Bridges of Madison County, Tibor Lukács kreeg het mannelijke equivalent voor zijn rol in Snorro, de gemaskerde held.

On Your Feet won de award voor Beste ensemble en Majolein Ettema ten slotte mocht de prijs voor Beste vormgeving mee naar huis nemen, voor haar toneelbeeld van Into the Woods.

In totaal waren er dit jaar 54 nominaties verdeeld over veertien producties. Alleen Watskeburt?!­ – De musical, Tina de Musical en de thrillermusical Shock gingen gisterenavond zonder prijzen naar huis. De vakjury bestond dit jaar uit Cornald Maas (voorzitter), Jon van Eerd, Charles Droste, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Arno Gelder.

Foto Was getekend, Annie M.G. Schmidt: Roy Beusker