Walter Drenth wordt 6 april Managing Director van Stage Entertainment Nederland. Drenth volgt Albert Verlinde op die tot december 2020 leiding gaf aan de Nederlandse tak van het entertainmentbedrijf.

Drenth komt van Heineken NV, waar hij als Senior Global Director verantwoordelijk was voor het internationale merkportfolio (waaronder Amstel, Sol, Desperados en Tiger). Daarvoor werkte hij in diverse operationele en managementfuncties voor Heineken in Ierland en Nigeria. Voor zijn loopbaan bij Heineken werkte Drenth voor reclamebureau FHV/BBDO en Unilever. Ook speelde hij 48 interlands voor de Nederlandse hockeyploeg. Door die topsportachtergrond heeft hij volgens de CEO van Stage Entertainment Arthur de Bok ‘een goed gevoel voor teamsamenwerking en begrijpt hij het belang van passie en productbeleving’.

Bij Stage Entertainment Nederland wordt Drenth verantwoordelijk voor alle Nederlandse producties, zoals TINA – De Tina Turner Musical, en de commerciële activiteiten. Ook het AFAS Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Hij rapporteert rechtstreeks aan de CEO van Stage Entertainment.

Albert Verlinde was sinds januari 2015, toen zijn bedrijf Albert Verlinde Entertainment samenging met de Nederlandse tak van Stage Entertainment, de managing director van Stage Entertainment. In november kondigde hij zijn vertrek aan, hij noemde het toen na ruim 20 jaar als producent te hebben gewerkt een goed moment om te stoppen.

Foto: Roy Beusker