De jury van Het Theaterfestival in Vlaanderen heeft vijf producties van talentvolle makers geselecteerd voor Circuit X. De voorstellingen Heimat van Freek Vielen, Rebekka de Wit, Tom Struyf, Suzanne Grotenhuis en Harald Austbø, White lies van Lies Pauwels, The end is dear van Compagnie Barbarie, The great downhill journey of little Tommy van Collage Producties en The truth about Kate van Frascati Producties worden begin september in Antwerpen getoond tijdens Het Theaterfestival en gaan daarna op tournee door heel Vlaanderen.

Circuit X is vier jaar geleden in het leven geroepen om een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans te geven hun werk te tonen in de culturele sector in Vlaanderen. Met name de mogelijkheid voor podiumkunstenaars om hun werk buiten de grote steden te tonen, is een belangrijk speerpunt. De jury van deze editie bestond uit Els Van Steenberghe (recensent Knack), Michiel Van Cauwelaert (scenograaf), Annelies Van Craeynest (programmator CC De Spil in Roeselaere) en Robbert van Heuven (journalist bij onder andere Trouw en Theatermaker).

Circuit X is een initiatief van Het (Vlaams) Theaterfestival en krijgt dit jaar, na drie jaar ad-hoc ondersteuning van het ministerie van Cultuur, voor het eerst subsidie op projectbasis.

Foto: Heimat