Nog drie nachtjes slapen en dan is het Pakjesavond! In deze drukke tijd van surprises, gedichten en pepernoten bakken nog op zoek naar een origineel cadeau? Bestel nog snel een kaartje voor een van deze bejubelde voorstellingen.

1 kilo – Kasper van der Laan
Met de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival op zak, debuteert Kasper van der Laan dit seizoen met de voorstelling 1 kilo. Onze recensent Patrick van den Hanenberg noemt hem op Theaterkrant ‘bijna beangstigend goed’. ‘Het lukt Van der Laan om van dagelijkse activiteiten hele bijzondere gebeurtenissen te maken, omdat hij de meest minutieuze details tot krankzinnigheid kan uitvergroten. Hij grijpt het publiek van minuut één bij de kladden en laat het niet meer los. Sterker nog, het publiek wordt een speelbal in zijn hand.’
Speellijst 1 kilo

Enkele reis – Hummelinck Stuurman Theaterbureau
Enkele Reis is een thrillerkomedie met gevestigde acteurs, als Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort, die niet voor elkaar onder doen. ‘Trudy Labij combineert als topcomédienne haar rol van thrillerschrijfster én van bezorgde zuster met allure. Elke zin, elk gebaar komt perfect aan, in een speelstijl die grenst aan het absurde’, schrijft Kester Freriks over de voorstelling. Daarmee lijkt Labij ‘de drijvende kracht’ maar ook Wieteke van Dort is volgens Freriks ‘prachtig in de rol van meer oprecht dromerige, melancholieke zuster, met geheime krachten’.
Speellijst Enkele reis

Verte – Sara Kroos
Sara Kroos omschrijft zichzelf als grof, direct en iemand met een klein hartje en dat toont zij in haar nieuwe voorstelling Verte. Ruud Buurman schrijft in zijn recensie: ‘Vol dynamiek en voortdurend geestig verhalend banjert ze over het toneel. Bijgestaan door haar muzikanten Rutger Hoorn en Nathaniël van Veenen brengt ze een paar stevige en mooi liedjes. Bijna achteloos en zonder zichtbare moeite neemt ze een hele zaal met een zeer gemêleerd publiek bij de hand.’
Speellijst Verte

Under Pressure –  Het Zuidelijk Toneel, BOG., Nineties Productions
Benjamin Moen en Yannick Noomen bezingen de tijdgeest, zochten hiervoor de allerbeste locatie en kwamen uit bij de grote zaal. De ultieme metafoor voor wat zij willen tonen: de (te) grote zaal voor twee gestreste jonge makers die zich groot houden. ‘Wanneer het doek eindelijk opengaat, zien we een uitgestrekte leegte, waardoor het grote podium nóg groter lijkt. De enorme opgebouwde spanning is voelbaar in het publiek: hoe kun je een onbeschreven blad in hemelsnaam vullen met iets betekenisvols?’, schreef Eva van der Weerd. De jonge theatermakers spelen daarna ‘slim met clichébeelden en effectbejag en laten in deze humoristische, ijzersterke opening zien hoe fantasierijk ze zijn’.
Speellijst Under Pressure

Foto: Julie Algra