Wie zijn de inspiratiebronnen van een nieuwe generatie theatermakers? In de videoportretserie ‘Onder Invloed’ vertellen vijf talentvolle makers over hun inspiratiebron. In de tweede aflevering: kunstenaar en acteur Eva Bartels over haar inspiratiebron Leonora Carrington.

Eva Bartels werkt aan een serie theatervoorstellingen over vrouwelijke kunstenaars. In haar eerste voorstelling stond de Britse schrijver en schilder Leonora Carrington centraal. Carrington was met haar schilderijen van grote invloed op het surrealisme. Ze is een inspiratiebron voor Bartels, omdat ze de fantasiewereld laat doorlopen in de aardse realiteit en omgekeerd. Voor Bartels is dat een heel groot streven.

 

Onder Invloed is gemaakt door Tobias Manuhutu en Eva Müller (@parallaxreport). De serie is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Melanie, de Kattendijke/Drucker Stichting en het Investeringsfonds Muziek.


In de video is een print te zien van een schilderij van Leonora Carrington, Self-Portrait (Inn of the Dawn Horse) uit 1937-1938.  Pictoright Amsterdam 2023.